NapelemekA Technosolar Kft. valóra váltja álmaitPályázat


PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

adaptív technológiai innováció megvalósítására a Technosolar Kft. 18 782 500ForinT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT

„Adaptív technológiai innováció a TechnoSolar Kft-nél”projekt megvalósításához aTechnoSolar Kft.50%-os támogatási intenzitás mellett 18 782 500 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „A KKV-k versenyképességének növeléseadaptív technológiai innováció révén” című, GINOP-2.1.8-17kódszámú pályázati kiíráson. (Projekt azonosítószáma:GINOP-2.1.8-17-2018-02882).

A projekt keretében az alábbi fémmegmunkáló eszközök kerültek beszerzésre: 1 db SCHWEISSKRAFT High-TIG 280 AC/DC hegesztőgép, 1 db Metallkraft GBPR3050-100 hidraulikus CNC élhajlító, 1 db Metallkraft HPS 45S hidraulikus lyukkinyomó és 1 db METALLKRAFT HTBS-T 3100-60 hidraulikus lemezolló.
A beruházás révén a vállalkozás egyedi, rozsdamentes acélból készült, fémipari napelemes tartószerkezeti elemeket tud gyártani. Az új termékként bevezetett tartószerkezeti elemek előállítása egyedi, azok a tetőtípustól, illetve a napelem modulok megfelelő szögbe állításától függően speciális tervezésű elemek.
A fémmegmunkáló eszközökkel a vállalkozás olyan előre gyártott fém tartószerkezeti elemeket tud előállítani, amelyekkel a legtöbb típusú talajra és a legkülönbözőbb tetőtípusokra is rögzíthetők a napelemek maximális biztonsággal. A napelem paneleknek szélsőséges időjárási körülmények között is stabilan, a megfelelő szögben kell állniuk. Anyagukat tekintve teljes mértékben rozsdamentesek kell lenniük, illetve közel azonos hőtágulási mutatóval kell rendelkezniük.
A technológiafejlesztés hatására a vállalkozás nagyobb kapacitással új termékeket tud költséghatékonyan előállítani, ami hozzájárul a piaci pozíció erősödéséhez, az árbevétel növeléséhez és ez által munkahelyek megőrzéséhez és újak teremtéséhez. A vállalkozás jelen projekttel tehát tudást és technológiát szerzett be, amely a beszerzett berendezésekbe van beépítve. A cég eddig végzett tevékenységeihez kapcsolódóan új termék jött létre, amely fontos a gazdasági előre haladásban, nagyobb kapacitás fejlesztésében, az új tudás átvételében. A vállalkozás szolgáltatás színvonalának javításával jóval több megrendelést tud a vállalkozás teljesíteni.

A projekt fizikai befejezésére 2019.05.30-án került sor.