NapelemekA Technosolar Kft. valóra váltja álmaitPályázatírás


Cégeknek és önkormányzatoknak pályázat nyílik napelemes beruházásaik 40-85%-os vissza nem térítendő támogatására!

Tudnivalók a pályázatokról

A megújuló rendszerekre, köztük a napelem rendszerekre is lehet támogatást szerezni Magyarországon is pályázat útján. A napelem támogatások alapvetően állami vagy uniós forrásokból finanszírozott pályázatok lehetnek.  A legtöbb támogatásról tudni kell, hogy utófinanszírozású. Tehát a napelem támogatást  utólag, a napelem rendszer átadása után  a teljes költséghez képest  a pályázat valamilyen százalékban visszakapjuk.

A napelem támogatás mennyisége és a pályázás feltétele változik a szerint, hogy magánszemélyként, vállalkozásként vagy önkormányzatként igényeljük a támogatást.  A magánszemélyek esetében a támogatást a benyújtott számlák alapján fizetik ki. A napelem támogatás mértékének százalékos arányai térségenként változhatnak. Az elnyert támogatási összeg jelentősen lerövidítheti a megtérülési időt.

Pályázatok beadása

A napelem támogatásra mindenkinek érdemes pályázatot benyújtani, aki napelem rendszert akar telepíteni. Nagyon fontos, hogy csak akkor pályázhatunk eséllyel a napelem támogatásra ha  a kiírt határidőt betartjuk, pályázatunkat időben eljuttatjuk a kiíró szervhez. Minden napelem támogatást kiíró szerv működtet egy honlapot is, itt részletes információkat kaphatunk és érdeklődhetünk is.
A napelem rendszerükre támogatást kapó személyek névsorát is általában a honlapjukon teszik közzé. Ha a napelem rendszerünket napelem támogatás útján hozzuk létre fontos, hogy csak a pályázat benyújtása után fogjunk neki a rendszer építésének. A napelem támogatás keretében létrehozott napelem rendszereket a támogató szerv később is ellenőrizheti.

Elérhető napelem támogatások Magyarországon

Jelenleg a napelem pályázatok előkészítése folyamatos, így újranyitás várható.
Vállalkozások, szervezetek és önkormányzatok 10-85  százalék közti támogatást pályázhatnak meg a KEOP keretében.